وبلاگ و اخبار

طراحی سیستم Multi agent/Multi objective برای تامین خدمات در Vehicular Cloud

وبلاگ و اخبار

در این مقاله درباره طراحی سیستم Multi agent/Multi objective برای تامین خدمات در Vehicular Cloud خواهیم گفت که با افزایش برنامه های کاربردی در حوزه IOT  وهمچنین پیشرفت در ارتباطات بی سیم، تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات و mobile cloud computing به تمامی کاربران اجازه داده است که به صورت متحرک به طیف وسیعی از منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشند. در دو دهه گذشته توسعه و راه حل های مبتنی بر معماری cloud نقش ویژه ای را در ICT داشته است و cloud و mobile cloud از مباحث اصلی مطالعات بوده است چهار چوب های cloud انگیزه ای را در جوامع صنعتی و تحقیقاتی برای مهاجرت به سایرمحیط های cloud فراهم کرده است که می توان به vehicular clouds اشاره کرد که به یک موضوع قابل توجهی از تحقیقات در چند سال گذشته تبدیل شده است و می تواند دامنه هایی از قبیل:سیستم حمل و نقل هوشمند(Intelligent Transport Systems) ، سیستم نظارت، ایمنی و اورژانس را شامل شود.

Vehicular cloud شامل دامنه گسترده ای از برنامه های کاربردی و سرویس ها می باشد. که می توان به multimedia streaming و اشتراک گذاری محتوا،ذخیره سازی، مدیریت ترافیک و ایمنی جاده اشاره کرد.کارهایی که بیشتر در این زمینه انجام شده است برای بهبود و توسعه راه حل هایی برای ارائه خدمات به رانندگان  در بروز شرایط اضطراری مانند:تصادف، ترافیک و هشدار های ایمنی است.

به طور معمول هر وسیله نقلیه هوشمند می تواند مثل یک ذخیره سازی همراه (mobile storage) و یا واحد پردازش عمل کند وبه لطف بسیاری از منابع و سرویس ها on-board می توان یک محیط ایده ال برای سرویس های ایمنی فراهم کرد. اگر چه vehicular clouds مزایای متعددی دارند اما شامل تعدادی از مشکلات هستند که باید قبل از گسترش آنها را برطرف کرد.از نظر رانندگان وسایل نقلیه این مشکلات شامل: حفظ حریم خصوصی، هزینه خدمات و تاخیر می باشد که باید در چنین محیط هایی برطرف شوند. مشکلات حفظ امینت و حریم خصوصی در  vehicular clouds نسبت به مسائل دیگرکمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. علاوه بر این امنیت رسانه ارتباطی به عنوان یک مشکل اصلی بیان شده است که عدم کنترل بر روی داده های ذخیره شده و پردازشهای مجازی و توزیع شده را در بر خواهد داشت.

از جمله مشکلات که باید به ان اشاره کرد تاخیر و هزینه خدمات است که رانندگان را بسیار نگران کرده است. با توجه به تحرک وسایل نقله و تپولوژی پیش بینی نشده برای vehicular network کنترل تمامی این مشکلات به صورت هم زمان چالش بر انگیز است. vehicular network شامل چندین وسیله نقلیه می باشد که در بزرگراه ها با سرعت بالا در حال حرکت هستند و برای service provider بسیار مشکل است که بخواهد اتصالات شبکه را برای محیط های mobile cloud مدیریت کند. تغییرات مکرر تپولوژی می تواند تاخیرهای طولانی را به همراه داشته باشد که افزایش هزینه را برای راننده به همراه دارد. استفاده از (Trusted Third Party (TTP بین راننده و service provider که مسئولیت رسیدگی به ارتباطات را دارد می تواند مشکلات را به طور بالقوه حل و فصل کند.

برای غلبه بر این چالش ها یک چهار چوب تامین چند هدفه(multi-objective provisioning framework) ،به همراه رویکرد TTP و مدل کیفیت تجربه(Quality-of-Experience (QoE نیاز است. اثر این عمل به یک مدل n×n×n نیاز دارد که شامل پیچیدگی و تاخیر می باشد که تاثیر به سزایی در هزینه ها دارد.

محققان دانشگاه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاهOttawa و دانشگاه Clarkson با استفاده از مفاهیم نظریه بازی(game theory) یک مدل از سیستم  QoE-awareness پیشنهاد داده اند که با سروریس هایی که در محیط های vehicular ارائه می دهد می تواند هزینه و تاخیر را برای رانندگان کاهش دهد. QoE-awareness تمامی نیاز ها و تنظیمات را جمع آوری می کند و به هر service provider ،TTP و راننده گان در هر بازی یک مقدار QoE را اختصاص می دهد.


منبع:

IEEE-M. Aloqaily, B. Kantarci and H. T. Mouftah, “Multiagent/multiobjective interaction game system for service provisioning in vehicular cloud,”, 2016

شرکت پرساتک این توانایی را دارد تا با استفاده از کارشناسان خود سیستم های cloud و همچنین IOT را برای شرکت های صنعتی راه اندازی کند.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعدادی از پروژه های پرساتک