ارتباطات ماشین با ماشین یا به عبارتی دیگر ( M2M Machine to machine ) سرویس های چند منظوره را در IOT ارائه می دهند و طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی مانند سیستم حمل و نقل هوشمند، سلامت الکترونیکی( e-healthcare ) ، اندازه گیری هوشمند ، کنترل از راه دور( remote monitoring ) ، و اتوماسیون خانگی را در بر می گیرد. واین توانایی ها ارتباطات M2M را قادر می سازد تا قابلیت های سنجش های مختلف و ارتباط با دیگر ماشین ها بدون دخالت انسان را در برگیرد. دراین راستا چندین اپراتور تلفن همراه و دانشگاه ها به صورت رقابتی درجهت توسعه شبکه ۵G اقدام کرده اند و هدف آنها ارائه یک چهارچوب کلی برای ۵G است.
از طرفی دیگر با افزایش ترافیک در ۵G تا سال ۲۰۲۰ انگیزه اپراتور ها برای توسعه آن نیز بیشتر می شود. همچنین پشتیبانی از ارتباطات M2M یکی از اهداف اصلی ۵G می باشد. ویژگی های ترافیکی ( M2M با H2H Human-to-Human ) بسیار متفاوت است . برخی از محققان به مدت یک هفته داده های ترافیک TIER-1 را در امریکا جمع آوری کردند و به این نتیجه رسیدند که ترافیک های M2M با ترافیک های معمولی شبکه های موبایل متفاوت است.
این تفاوت اصلی می تواند شامل : انتقال داده ها با اندازه کوچک ، ارتباطات مبتنی بر گروه ( group based communication ) ، کنترل زمان و تحمل تاخیر ( delay tolerant ) در ارتباطات باشد. از طرفی دیگر سیستم های سلولی به طور خاص برای ترافیک های broadband یا باند پهن طراحی و بهینه سازی شده اند که تعداد کمی از ( UEs Users Equipment ) را برای هر سلول در بر می گیرد. یکی از مشکلات نرخ پایین انتقال داده است برای این منظور LTE-A در نسخه ۱۰ معرفی شد. وشامل ویژگی هایی از قبیل Carrier Aggregation (CA)، MIMO ، Coordinated Multi-Point (CoMP) وRelaying می باشد. از سوی دیگر با توجه با گزارش ERICSSON شبکه های تلفن همراه مانند: GSM، UMTS،LTE/LTEA تعداد زیادی از دستگاه ها را تا سال ۲۰۲۰ پشتیبانی می کنند. ترافیک های M2M از بسته های داده کوچک استفاده میکند. به همین علت باید به طیف وسیعی از بهره وری برای دستگاه ها از نظر انتقال و دریافت بسته های کوچک داده درuplink/downlink رسید و سیستم های موجود ظرفیت لازم را برای پشتیبانی تعداد زیادی از دستگاه ها را ندارند.
برای پشتیبانی از تعداد زیادی از دستگاه ها محققان دانشگاه Bremen وHamburg آلمان طرح تجمیع بسته ها با در نظر گرفتن LTE-A ارائه کرده اندکه استفاده حد اکثری از ارتباطات downlink را انجام می دهد
شکل بالا نمای کلی از طرح ارائه شده را نشان می دهد.
شرکت پرساتک با استفاده از متخصصان مجرب در زمینه راه اندازی ارتباطات M2M میتواند مشاوره لازم را برای صنایع ا فراهم کند
منبع:
- Mehmood, C. Görg and A. Timm-Giel, “A radio resource sharing scheme for IoT/M2M communication in LTE-A downlink,” 2016 IEEE International Conference on Communications Workshops (ICC), Kuala Lumpur, 2016