در حقیقت با استفاده از چندین سرور قوی که بر روی آنها به ازاء هر کاربر سیستم عامل نصب شده است می توانیم مجازی سازی دسکتاپ یا desktop virtualization را راه اندازی کنیم که کار پردازش اصلی به عهده سرور ها است و کاربر با استفاده از ترمینال به سرور متصل می شود و صفحه مربوط به خود را مشاهده می کند این روش می تواند هزینه نگهداری و تامین سخت افزار را برای یک سازمان کاهش دهد .
این تکنولوژی این امکان را به مدیران شبکه میدهد تا کامپیوتر کاربران را در زیر ساختی مجازی واقع در مراکز داده مدیریت کند در واقع با استفاده از این روش سیستم عامل های کامپیوتری شخصی از ماشین فیزیکی جدا می شود و اطلاعات بر روی سرور ذخیره می شود.
روش کار به این صورت است که به جای اینکه سیستم عامل بر روی کامپیوتر کاربر به صورت محلی نصب شود بر روی سرور یا مرکز داده نصب شده سپس کاربر به صورت remote به سیستم خود در سرور وصل می شود و سیستم عامل ماشین خود که می تواند windows 7,8,8.1,10 و یا لینوکس باشد را اجرا کند . کاربر می تواند از هر سیستمی برای اتصال به سرور استفاده کند.
این تکنولوژی از اشتراک منابع استفاده می کند و میزان منابع تخصیص یافته به هر کاربر تغییر می یابد می توان استفاده بهینه از منابع را داشت و هزینه سخت افزاری را کاهش داد . از فواید مجازی سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کاهش پهنای باند شبکه
- کاهش وابستگی به سخت افزار
- با ایجاد مدیریت متمرکز بار کاری مدیریتی کاهش می یابد
- مدیریت بهتر تجهیزات شبکه
- ارتقاء امنیت با استفاده از یک پارچه سازی داده ها
- استفاده بهینه از منابع سخت افزاری
- امکان اتصال از همه جا بدون محدودیت مکانی
- ارتقاء سریع تر به سیستم عامل های جدید