وبلاگ و اخبار

سیر تکاملی اینترنت اشیاء

وبلاگ و اخبار

اینترنت اشیاء به عنوان یک هنر در زمینه تکنولوژی، سرویس های چندرسانه ای، سیستم های حمل و نقل هوشمند، شهرهای هوشمند در نظر گرفته می شود. سیستم های حمل و نقل هوشمند در آینده به عنوان بخشی از شهر های هوشمند در نظر گرفته  می شوند. به همین علت می توان برنامه های کاربردی زیادی را در این زمینه توسعه داد. توسعه برنامه های کاربردی در زمینه اینترنت اشیاء به توسعه اینترنت،تکنولوژی تلفن های هوشمند واستاندارهای ارتباطی موبایل بستگی دارد. واضح است که کاربران اینترنت به یک عامل برای توسعه اینترنت اشیاء در دولت الکترونیک، برنامه های کاربردی تجارت الکترونیک، سیستم های کنترل برق و آب، رزرو الکترونیکی بلیط درسیستم های حمل ونقل تبدیل شده اند.

اما شاید برای برخی سوال به وجود آمده باشد که اینترنت اشیاء از کجا امده است و چه چیزی سبب رشد این تکنولوژی شده است؟ در سال ۱۹۶۹شبکه Arpanet به عنوان یکی از قدیمی ترین نوع از اینترنت به وجود آمد. در سال ۱۹۹۰ john Romkey  اولین اینترنت اشیاء را خلق کرد به این صورت که توستر او می توانست از طریق اینترنت خاموش و روشن شود. اکتبر ۱۹۸۹ در کنفرانس  INTEROP رئیس کنفرانس Dan Lynch به Romkey گفته بود که اگر قادر باشد توستر خود را بر روی اینترنت قرار دهد نشان ویژه کنفرانس به اختراع او تعلق خواهد گرفت. توستر از طریق پروتکل ارتباطی TCP/IP به کامپیوتر متصل شده بود.

در سال ۱۹۹۱ Tim Berners-Lee اولین صفحه اینترنتی را به وجود آورد و۱۹۹۹ یک سال بزرگ برای اینترنت اشیاء بود زمانی که واژه IOT توسط Kevin Ashton ابداع شد. مرکز پژوهش محور MIT Auto-ID توسط Kevin Ashton, David Brock and Sanjay Sharma تاسیس شد این مرکز به توسعه تکنولوژی هایی از قبیل  EPC یا Electronic Product Code  و معرفی سیستم شناسایی RFID به جای بارکد های UPC کمک شایانی کرد. در سال ۲۰۰۵ اینترنت اشیاء جلوه دیگری به خود گرفت زمانی که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU)  اولین گزارش خود را درباره اینترنت اشیاء منتشر کرد.

در سال ۲۰۰۸ گروهی از شرکت هایی که در زمینه شبکه فعالیت داشتند پیمان IPSO را برای ترویج استفاده از پروتکل اینترنت (IP) در زمینه اشیاء هوشمند راه اندازی کردند که در واقع می توان به نام فعال سازی اینترنت اشیاء از آن نام برد. اتحادیه IPSO شامل بیش از ۵۰ عضو است که از اعضاء مهم آن می توان به Bosch, Cisco, Ericsson, Intel, SAP, Sun, Google Fujitsu اشاره کرد. بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ اینترنت اشیاء متولد شد می توان گفت که در این زمان بود که تعداد بیشتری از اشیاء نسبت به انسانها به اینترنت متصل شده بودند که می توان به رشد تلفن های هوشمند و تبلت ها و دیگر وسایل استناد کرد. در سال ۲۰۱۰تعداد اشیاء متصل به اینترنت ۱۲ میلیارد عدد بود در حالی که جمعیت جهان به ۸/۶ میلیارد نفر رسیده بود.

سیر تکاملی اینترنت اشیاء

نمودار بالا رشد جمعیت و میزان اتصال اشیاء به اینترنت را نشان می دهد که تعداد آنها از کاربران بیشتر است  به طوری که پیش بینی شده است تا سال ۲۰۵۰ تعداد اشیاءمتصل شده به اینترنت ۵ برابر تعداد کاربران آنها می باشد.

سیر تکاملی اینترنت اشیاء

جدول ۱ نشان دهنده رشد و مراحل به وجود آمدن اینترنت اشیاء را نمایش می دهد. برای مثال اگر چه مفهوم ARPANET در سال ۱۹۶۹ مطرح شد. اما برای اجرای مفهوم تجاری آن ۸ سال طول کشید همینطور پروتکل ارتباطی TCP/IP در سال ۱۹۷۴ توسعه داده شد اما درسال ۱۹۷۷در ARPANET مورد استفاده قرار گرفت و الی آخر که در جدول قرار داده شده است.


منبع:

IEEE- Keertikumar M., Shubham M. and R. M. Banakar, “Evolution of IoT in smart vehicles: An overview,” Green Computing and Internet of Things (ICGCIoT), 2015 International Conference on, Noida, 2015

شرکت پرساتک می تواند با کارشناسان فنی خود در تمامی موارد شبکه از قبیل ویپ ، ویدئو کنفرانس ، مجازی سازی برای کسب و کار شما طراحی و اجرا کند.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعدادی از پروژه های پرساتک