مفهوم اینترنت اشیاء شامل ارتباط بین اشیاء هوشمند در یک شبکه ناهمگون یا heterogeneous با کمترین دخالت انسانی است که نتیجه آن تشکیل یک چهارچوب هوشمند می باشد. در این چهار چوب اشیاء باید دارای ویژگی هایی از قبیل: هوشمندی،پویایی،اتوماتیک باشند.
این شبکه ناهمگون با چالش هایی از قبیل: عدم تجانس، مقیاس پذیری، ارتباطات متقابل،امنیت و حریم خصوصی همراه است. با توجه به این نکته که در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۰ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل می شوند یکی از چالش ها تولید زباله های الکترونیکی از طریق این دستگاه ها می باشد. وهمچنین مصرف بالای انرژی را هم در پی خواهند داشت.
این چالش در آینده نزدیک به ابداع طرح های جدید در کاهش مصرف انرژی در IOT یا به عبارتی دیگر توسعه ارتباطات IOT green منجر خواهد شد.در نتیجه کاهش مصرف انرژی در اینترنت اشیاء یا استقرار IOT green باید به عنوان یکی از چالش های آینده اینترنت اشیاء تبدیل شود. علاوه بر این و جود شبکه های مختلف ناهمگن در اینترنت اشیاء مصرف انرژی را در دستگاه های مختلف در وضعیت حاد قرار داده است. بنابراین مصرف بهینه انرژی به یک هسته اصلی اینترنت اشیاء در آینده تبدیل شده است و الگوریتم ها و راه حل های مختلفی برای این نوع چالش توسط محققان ارائه شده است که برای مثال می توان به تکمیل سخت افزارها یا روش های مبتنی بر سیستم اشاره کرد.
معروف ترین مکانیزم های ارائه شده عبارتند از:مکانیزم های قدرت پایین یا power down ،سیستم ALG-P algorithm که دو یا چند حالت را برای مصرف انرژی تعریف خواهد کرد، کاهش زمان پاسخ و تاخیر. در این راستا محققان دانشگاهKyung Hee کره جنوبی یک مکانیزم بهره وری انرژی برای green IOT ابداع کرده اند که برای دستگاه های شبکه های ناهمگون در اینترنت اشیاء بسیارکارآمد می باشد وموجب گسترش green IOT و افزایش طول عمر دستگاه ها خواهد شد. که در شکل زیر مدل آنها نمایان است.
این مدل تشکیل شده است از قسمت های سخت افزاری که برای مثال می توانیم به سنسور ها و لوازم خانگی اشاره کرد. این دستگاه ها با یک وب سرور به هم متصل خواهند شد. و وب سرور برای خدمات مجازی سازی اشیاء با سرور کلاود ارتباط برقرار می کند. اشیاء مجازی سازی شده برای service lookup و خدمات برنامه های اجرایی اشیاء به server application منتقل خواهند شد. اینترفیس application server کدهای مربوط به server side را اجرا خواهد کرد و کلاینت ها به طور مستقیم به کدها دسترسی نخواهند داشت و از طریق یک رابط نرم افزاری می توانند از خدمات application server استفاده کنند اما admin می تواند به طور مستقیم و بدون اینترفیس به کد ها دسترسی داشته باشد.
شرکت پرساتک می تواند در راه اندازی اینترنت اشیاء صنعتی و بهینه کردن مصرف انرژی برای شرکت های صنعتی کمک شایانی کند.
منبع:
IEEE ( S. F. Abedin, M. G. R. Alam, R. Haw and C. S. Hong, “A system model for energy efficient green- IoT network,” 2015 International Conference on Information Networking (ICOIN), Cambodia, 2015)